דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הסיפור המוזר של יין מרסלה 

מאת    [ 26/10/2013 ]

מילים במאמר: 360   [ נצפה 2409 פעמים ]

                     הסיפור המוזר של יין מרסלה

 

זנים  Grillo, Inzolia, Cataratto, Pignatello

האופייניים לאזור דרום איטליה בכלל וסיציליה בפרט

הקרדיט למגלה יין הקינוח המפורסם ביותר של איטליה ניתן דווקא לסוחר האנגלי ג'ון וודהאוס שבשנת 1773 מצא מחסה בעקבות סערה שפרצה, בעיר הסיציליאנית מרסלה.

כאנגלי טיפוסי התחמם בזרועות היין המקומי וראה כי טוב, יין שיושן בחביות עץ ומזכיר את יין ה PORTO של פורטוגל שהתגלה אף הוא על ידי בני מולדתו ובנוסף, מיושן בתהליך SOLERAS הספרדי, שילוב מנצח.כסוחר ממולח, מיד הבין את ההזדמנות והחליט לשלוח את היין לאנגליה ובכדי שלא יתקלקל בדרך, החליט לחזק אותו עם בעזרת אתנול שיחזיק מעמד בנסיעה בים.להאמין או לא, אך ככה ללא כוונה תחילה, מצא את המתכון המלבב של היין המופלא הזה.

הראשונים שייצרו בשבילו היו משפחת פלוריו Florio  ובעקיבותם

Rallo  ו Pellegrino  שעד היום הם היצרנים המובילים.

תהליך הייצור של יין מרסלה

1.קציר

2."התססה בלבן": היין ממוקם במיכלים של300-400 ליטר ושם מתחילה ההתססה.

3.שיזוף, מוסיפים ליין תערובת מבושלת של אותו יין כדי לקבל את סוג AMBRA  (מרסלה "מחוספס" )

ותערובת מרוכזת יותר ומבושלת בכדי לקבל את הסוגים: FINE  ו SUPERIORE

מידת המתיקות המושגת בהחלט מושפעת מהכמות של התערובת המבושלת המוספת ליין המרסלה.

4.מידת האלכוהול (PEI), בנוכחות פקידים של מס ההכנסה באיטליה ( ! ) מוסיפים אתנול בכדי להגיע לחוזק אלכוהולי של 18-21%ו בכמה מקרים אף מוסיפים ארומה, פעמים רבות של ביצה.(מכירים זביונה? )

5.יישון השיטה הגורפת היא שיטת SOLERAS, האופייני גם לרום , ברנדי, חומץ בלסמי וכו..המעמידה את החביות  עץ האלון על כמה גבהים ומשם מזיגה לחביות העליוניות בלבד בצורה כזאת שבכל פעם שמוזגים יורד 1/3 מהחבית העליונה מטה לחביות הבסיס.כל חבית תחתונה מכילה יין מבצירים שונים בכדי להעשיר את המוצר הסופי, בטעמים וריחות מיוחדים ברמה גבוהה.

יינות המרסלה נבדלים אחד מהשני ב :

צבע

•לבן, זהב, ענבר

•אדום, אדום רובי

רמת סוכר

•יבש, עד 40 גרם לליטר

•חצי יבש, 100÷40 לליטר

•מתוק מעל ל100 גרם לליטר

אלכוהול ויישון

•FINE שנה אחת 17% אלכוהול

•SUPERIORE שנתיים 18%  אלכוהול

• SUPERIORE RISERVA ארבע שנים שנים 18% אלכוהול

• e/o SOLERAS VERGINE חמש שנים 18% אלכוהול

•STRAVECCHIO (Riserva) e/o SOLERAS VERGINE עשר שנים 18%

דבורה בן דיין פונטאני שף וסומלייה


בעלים של:La cucina del Fontani




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב